Ga naar de inhoud

Ontdek het Dubiogesprek

“Eigenlijk zou ik …
maar …”

Van obstakel
naar mirakel

Sluimerende veranderwensen, twijfels en conflicten kunnen werken als een obstakel. Als geen ander weet ik dit uit eigen ervaring. Het gevolg is misschien een leefstijl die minder gezond, ontspannen en effectief is dan je wil. Of een conflict.
Strijden tegen een gedachte, emotie of obstakel lijkt alles erger te maken. Worstelen kan veel energie kosten. Een belemmering die hardnekkige vormen aanneemt kan je leven zelfs min of meer verlammen.

Ontdek hoe leuk, prettig en nuttig coaching kan zijn.

Als je wil kan ik je op een positieve manier irriteren door het stellen van ongewone vragen. Ik stel zo weinig mogelijk vragen en al helemaal geen foute traditionele coachvragen. Hoe zou het zijn als dit echt blijkt te helpen?
Of naar jouw keuze stel ik zelfs helemaal geen vragen! Ontdek hoe mijn oren je overtuigen.

Oren overtuigen

Je kan kleine of grote persoonlijke thema’s inbrengen: een gewoonte die je graag zou veranderen, een relatie die voor verbetering vatbaar is of gedachten en gevoelens die je belemmeren om je droom waar te maken. Het hoeft dus geen verwoestende neerwaartse spiraal van zelfsabotage te zijn. Het aanpakken van een klein thema kan gelukkig al een grote impact hebben.

Het hoopvolle van een intern conflict, bijvoorbeeld tussen het bewuste en onderbewuste, is dat dit een eerste opstapje kan betekenen in een pril proces van vooruitgang.

Ook zonder afgebakende coachingsvraag of zonder een scherpe focus, kan het prettig zijn nieuwe vergezichten te ontdekken onder invloed van frisse, oprechte aandacht.

Je weet maar nooit of het nuttig is om één of twee personen mee te nemen. Van harte welkom. Het dubiogesprek kan eventueel zelfs in de vorm van een (pre-)mediation.
Zelfinzicht* lijkt misschien wat eng. Hoe meer diepgang, hoe meer de boot vastloopt ;). Wat mij betreft gaan we niet graven in problemen of in het verleden. Gelukkig bestaan er effectievere manieren om van kramp naar kracht te geraken.

*Zelf had ik veel aan het boek “Overwin je schaduwzijde” van Sam Rima en Gary Mcintosh (2017) ISBN 9789490489380.

“In stront moet je niet roeren” leerde ik. Je bepaalt zelf wat je vertelt, ook over je levenssfeer. “Verboden te vissen” kan je tegen me zeggen, maar dit zal niet nodig zijn.

Verboden te vissen

Zelf ervoer ik de kracht van verschillende coachingsstijlen toen ik mijn eigen ineffectieve patronen en goede voornemens inbracht.

Vaak betekent één gesprek al veel. Je bepaalt zelf wanneer het genoeg is.

Het geheime recept van het dubiogesprek is om te beginnen: “Motivational Interviewing”, een wetenschappelijk beproefde methode die in 1983 is geïntroduceerd door dr William R. Miller, een van de meest geciteerde wetenschappers ter wereld. Uit ervaring en uit onderzoek blijkt dat deze methode bijzonder effectief is. Dit geldt ook voor de oplossingsgerichte (krachtgerichte of progressiegerichte) aanpak, waarover ik nog enthousiaster ben. Dit heb ik daarom ook ingevoegd in het dubiogesprek.

Laat deze kans niet liggen. Wacht niet op het ideale moment. Gun jezelf het gesprek waarin je sluimerende veranderwensen, twijfels en conflicten verandert in een opwaartse spiraal.

Van obstakel naar mirakel.

Doorbreek ingesleten patronen, ga de uitdaging aan en geef goede voornemens een optimale kans van slagen.

One thing less to regret!

Abele

Dubiogesprek - Motiverende Gespreksvoering voor jou - met coach Abele Reitsma
Contact

Wat vind je nuttig om over te praten?

Voornaam
Achternaam
Als cliënt maak ik zelf een verslagje van het gesprek of misschien zelfs wel een reflectieverslag(je).
Wat vind je er van als ik je vriendschappelijk, betrokken en begripvol plaag en uitdaag met warmte, waardering en humor?

Met dank aan mijn trainers van Bureau Bewezen Effect

BEL ME NU
+
Bel mij!
error: Dank voor je belangstelling voor onze website