Ga naar de inhoud

Vormen van coaching

Wandelcoaching is heel effectief, onder andere omdat we ontworpen zijn om iets te doen. Misschien herken je wel dat herinneringen en gewoonten gekoppeld lijken te zijn aan een plek, een moment of een bepaalde handeling. Wandelcoaching laat dit verschijnsel voor jou werken. Het kan bijvoorbeeld een Stationsommetje zijn van Reisjefit of een NS wandeltocht. Ideaal zou zijn een wandeling vanaf je context en weer terug, bijvoorbeeld vanaf je werk, eventueel buiten werktijd of in het weekend. Voordeel is dat je op die manier bewust en onbewust context en coaching aan elkaar knoopt, zodat het geen van elkaar afwijkende leefwerelden blijven.

Chatcoaching is effectief omdat je dan vanuit je context contact zoekt op een moment dat dit voor jou het meest nuttig is. Dan heb ik even de tijd heb om na te denken over een optimale reactie, eventueel nadat ik een ommetje heb gewandeld. Ideaal voor mensen met introverte kwaliteiten. Chatten heeft ook het voordeel dat je context en coaching aan elkaar knoopt, zonder dat je opmerkingen krijgt vanuit je omgeving. En je kan alles nog eens nalezen. Mijn voorkeur zou zijn chatten via Signal of Threema om te voldoen aan de wettelijke privacyregels. Maar als je liever chat via WhatsApp dan kan dat ook.

Videobellen kan bijvoorbeeld via Signal (mijn voorkeur) of Threema om te voldoen aan de wettelijke privacyregels. Als je een andere voorkeur hebt dan kan dat ook. Voordeel vergeleken met chatcoaching is dat lichaamstaal helpt om elkaar te begrijpen. Naar keuze doen we gesprekjes van 20 of 30 minuten in plaats van een uur of anderhalf uur. Signal vind ik handig omdat dit ook via de laptop kan, ook zonder browser en zelfs als de telefoon uit is.

Deze drie vormen van coaching kunnen elkaar prima aanvullen en afwisselen.

Contact

Wat vind je nuttig om over te praten?

Voornaam
Achternaam
Als cliënt maak ik zelf een verslagje van het gesprek of misschien zelfs wel een reflectieverslag(je).
Wat vind je er van als ik je vriendschappelijk, betrokken en begripvol plaag en uitdaag met warmte, waardering en humor?

Met dank aan mijn trainers van Bureau Bewezen Effect

BEL ME NU
+
Bel mij!
error: Dank voor je belangstelling voor onze website