Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Positief Nee Zeggen door subtiel bijsturen – online miniworkshop

23 december 2021 @ 19:00 - 20:00 UTC+0

Gratis

Nee zeggen is soms best een beetje lastig, vooral als de ander rekent op jouw “ja”. Te snel ben je òf te toegeeflijk òf te lomp. “Oh no, not you again” werkt ongetwijfeld effectief maar heeft ook destructieve bijwerkingen. Voor je het weet heb je een ruzie die zich niet laat bijleggen.

Doorgaans wil je de relatie goed houden zonder invloed in te leveren. Je wil de ander niet nodeloos afwijzen en frustreren en tegelijk wil je eigen focus beschermen. Als je ja zegt op elk verzoek, elk aanbod en elke voorwaarde, loop je vanzelf vast. Als je overal nee op zegt, blijf je eenzaam achter. De vaardigheid om goed nee te zeggen is feitelijk onmisbaar.

De online miniworkshop is voor iedereen die de eigen focus wil versterken door positief, genuanceerd nee te gaan zeggen. Ook als je ooit een officiële diagnose 😉 “pathologisch ja-zeggen” of “pathologisch nee-zeggen” kreeg zal je profijt hebben van deze miniatuur onderhandelcursus. Positief Nee zeggen is niet alleen goed voor de ander en voor de verstandhouding, maar bovendien voor jezelf.

De online miniworkshop is gratis omdat ik deze opneem zodat ik een fragment kan laten zien aan mijn opleider, Arie Speksnijder van de Trainingsachtbaan.

Positief Nee Zeggen is geïntroduceerd door William Ury in zijn boek “De kracht van Nee! – positief Nee! zeggen om tot Ja! te komen”, ISBN 9789047000624. William Ury was mede-oprichter van het Harvard Program on Negotiation.
De methode is samengevat door Coert Visser in zijn boek “Doen wat werkt”, ISBN 9789089650184.

Vergeleken hiermee heeft de methode in de online miniworkshop iets extra’s uitgewerkt vanuit de
“Motivational Interviewing”, een wetenschappelijk beproefde methode die in 1983 is geïntroduceerd door dr William R. Miller, een van de meest geciteerde wetenschappers ter wereld.

De workshop is voor maximaal 12 deelnemers. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Als je wil, kan je hieronder een voorbeeld inbrengen dat we anoniem kunnen behandelen.

Uniek tijdens deze online workshop:

De vorige keer kwam een lastige situatie voorbij die we nu gaan oplossen met subtiel bijsturen: leid de ander terug naar de afslag die hij of zij nam. Dit is eigenlijk onderhandelen voor gevorderden,  geïnspireerd door iets geavanceerds uit de motivational interviewing. Dit vraagt veel oefening. Daarom maken we hiermee een start, om te beginnen op een veilige, anonieme manier op Jamboard.

De uitnodiging met de Zoom-link krijg je per e-mail.

Misschien moet je al eerder urgent nee zeggen, in een situatie die niet kan wachten tot de workshop. Dan zoek ik een mogelijkheid om de minitraining z.s.m. 1 op 1 te geven, afgestemd op jouw casus.

Meld je aan voor de gratis online workshop:

Aanmelden workshop
Voornaam
Achternaam
Houd me op de hoogte van nieuwe evenementen

Gegevens

Datum:
23 december 2021
Tijd:
19:00 - 20:00 UTC+0
Kosten:
Gratis

Locatie

Online

Organisator

Abele Reitsma
Telefoon:
+31858770567
E-mail:
info@ontklemmer.nl
Bekijk de site van Organisator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BEL ME NU
+
Bel mij!
error: Dank voor je belangstelling voor onze website